DOBRODELNI MAREC 2024

Študentski klub Kamnik letos piše že dvanajsto poglavje tradicionalne pomladne akcije »Dobrodelni marec«. V okviru projekta, ki ima, kot že ime pove, dobrodelni namen, člani kluba skozi celoten mesec pripravljamo sklop različnih dogodkov. Tudi v letošnjem marcu vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružite na Turnirju v odbojki, si privoščite kaj sladkega na Tržnici slaščic, se podate na Svetega Primoža in se udeležite Zaključnega koncerta ter na ta način prispevate k zbiranju sredstev za družine v stiski.

Tako kot že 11 let doslej, se bo tudi letošnji marec v Kamniku odvijal v dobrodelnem duhu. Člani Študentskega kluba Kamnik (ŠKK) namreč ponovno organiziramo projekt Dobrodelni marec, v katerem z organizacijo štirih različnih dogodkov ljudi vseh generacij vabimo k solidarnosti in dobrodelnosti. Tudi tokrat bo projekt potekal v sodelovanju z dobrodelno platformo Truhoma, preko katere bo ŠKK kamniškim družinam v stiski ob koncu projekta predal zbrana sredstva v obliki večkratnih paketov hrane in drugih nujnih izdelkov. Platforma Truhoma, ki jo je ustanovila humanitarka Ana Lukner Roljić, je sicer znana po svoji transparentnosti, sledljivosti in učinkovitosti, saj preko nje donirana sredstva v celoti preidejo naprej v prave roke. 

Pomaga lahko vsak!

Vsi prispevki so več kot dobrodošli. Klub sprejema donacije tako fizičnih kot pravnih oseb, pozdravljamo pa tudi prispevke udeležencev dogodkov. Ob tem poudarjamo, da gredo vsa zbrana sredstva od prijavnin ekip za turnir v odbojki in prodaje vstopnic za koncert v celoti v dobrodelni namen. Poleg tega vsi člani ŠKK, ki so del organizacijske ekipe Dobrodelnega marca, svoje delo opravljamo povsem prostovoljno, vse to z namenom pomagati širši skupnosti in prispevati k lepšemu jutri.

Kaj ŠKK-jevci pripravljamo letos?

Turnir v odbojki

Dobrodelno dogajanje v marcu bo preudarno otvoril Turnir v odbojki, ki bo potekal v nedeljo, 3. marca 2024, v Športni dvorani Kamnik (Osnovna šola Frana Albrehta). Na dogodek ste vabljeni vsi tisti, ki ste radi aktivni in bi želeli pokazati svoje športne zmožnosti, kot tudi tisti, ki se radi sprostite ob ogledu kakšne odbojkarske tekme ali pa bi se morda zgolj želeli podružiti v prijetnem vzdušju. 

Tržnica slaščic 

V soboto, 9. marca 2024, boste obiskovalci svoje brbončice in brbončice svojih najbližjih lahko razvajali na Tržnici slaščic, kjer bo v zameno za prostovoljni prispevek na voljo pestra izbira slastnega domačega peciva. Stojnica z domačimi dobrotami bo postavljena na kamniški tržnici.

Pohodi na Sv. Primoža 

Teden kasneje, v soboto, 16. marca, in nedeljo, 17. marca 2024, bomo člani ŠKK poskrbeli za pester program na enem izmed najbolj priljubljenih vrhov v širši okolici, Svetem Primožu. Oba dneva bodo popestrile različne glasbene skupine; v soboto lokalni rock bandi, v nedeljo pa lokalni narodno zabavni ansambli. Na poti do vrha bodo pohodnike spodbujale table s pozitivnimi sporočili, ki opozarjajo na namen tega dogodka, poskrbljeno pa bo tudi za razvedrilo najmlajših pohodnikov. Na vrhu se bo nahajala vpisna knjiga in pa skrinjica, kamor lahko udeleženci prispevajo svoje prostovoljne prispevke. Ves čas bomo tam tudi člani ekipe študentskega kluba. Dogodek vsakič znova podpre Peter Uršič, oskrbnik koče na Sv. Primožu, za kar smo mu člani kluba nadvse hvaležni.

Zaključni koncert 

Dogajanje Dobrodelnega marca bomo zaokrožili in zaključili v četrtek, 28. marca 2024, s koncertom Kvatropircev v Domu kulture Kamnik. Vstopnice zaenkrat še niso v prodaji, bo pa informacija o začetku prodaje v kratkem objavljena na naših družbenih omrežjih. 

Vabljeni tudi vi!

Študentski klub Kamnik si skozi svoje delovanje prizadevamo sodelovati s svojo lokalno skupnostjo in čeprav so naši projekti namenjeni v prvi vrsti dijakom in študentom, se zavedamo pomembnosti povezovanja vseh generacij v njej. Zavedamo se, da Dobrodelnega marca ne bi bilo brez vseh podpornikov. Tu šteje čisto vsaka oblika prispevka in udeležba vsakega posameznika, zato člani ŠKK toplo vabimo vse generacije, da se nam pridružite na dobrodelnih dogodkih v marcu in tako skupaj z nami napišete še eno uspešno zgodbo o medsebojni pomoči in dobrodelnosti, stkete nova poznanstva in prijateljstva in si s kvalitetno preživetim časom ustvarite nepozabne spomine.

 

Več informacij o projektu bo objavljenih na ŠKK spletni strani in družbenih omrežjih Facebook in InstagramV kolikor ta članek bere tudi kdo, ki bi rad sodeloval pri projektu na način, da bi postal donator ali sponzor Dobrodelnega marca, bomo organizatorji veseli in hvaležni, če stopi v stik z nami preko družbenih omrežij ali e-pošte dobordelni.marec@skk.si.

DOBRODELNI MAREC 2024