POHOD OB REKI, KI POVEZUJE

V soboto, 17. junija, bomo s pohodom ob Kamniški Bistrici že sedmič povezali Kamničane, Domžalčane in okoličane. Organizatorji – ekipa revije Modre novice v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport Kamnik ter Zavodom za šport in rekreacijo Domžale – pripravljajo nekaj novosti, od podaljšanja trase do pestre kulinarične ponudbe in uradne majice pohoda.

Letošnji pohod ob reki Kamniški Bistrici od Kamnika do Domžal oz. obratno prinaša nekaj novosti. Med najbolj pomembnimi je sprememba dolžine trase, ki bo sedaj potekala od Slovenia Eco Resorta v Godiču (Kamnik) do Parka Martina Krpana v Domžalah in bo po novem dolga približno 18 kilometrov. V Parku Martina Krpana bo pohodnike pričakala pestra kulinarična ponudba. Dobre hrane in pijače ne bo manjkalo niti v Slovenia Eco Resortu, na obeh lokacijah pa bo poskrbljeno tudi za nekaj glasbe in zabavo. Na željo številnih pohodnikov bodo na letošnjem Pohodu ob reki, ki povezuje, na voljo uradne majice pohoda.

Na 18-kilometrski trasi se bodo pohodniki lahko ustavili na več postojankah, na katerih bodo dobili žige, prav tako bo poskrbljeno za prijetno druženje in zabaven program: na postojankah se bodo udeleženci lahko osvežili in okrepčali, zabavali ter se seznanili s koristnimi informacijami. Pohodniki lahko prehodijo le del poti, ki je primerna za vse starosti in stopnje pripravljenosti (tudi za otroke); tisti, ki bodo prehodili celotno traso in zbrali vse žige, bodo nagrajeni s simboličnimi darili.

Tradicionalno se bosta na polovici poti pri mostu želja pod Homškim hribom srečali kamniška in domžalska občinska delegacija, ki bosta na most želja pripeli ključavnico z označbo pohoda in začetnicami obeh zavodov ter se tako simbolično zavezali k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja.

Vse aktualne informacije o Pohodu ob reki, ki povezuje, so na voljo na spletni strani www.pohodobreki.si ali FB profilu Pohod ob reki, ki povezuje.

Stojnico Študentskega kluba Kamnik najdete med OMV krožiščem in Hoferjem! Tam se boste obiskovalci lahko okrepčali, preizkusili v igrah na srečo, dobili svoj žig v letak modrih novic in nas seveda spoznali in izvedeli vse o nas💙