Potopisno predavanje: MALTA

Majhna otoška država sredi Sredozemskega morja, ki ima povprečno kar 300 sončnih dni na leto, je idealna izbira za krajši oddih ali razburljivo raziskovanje naravnih in kulturnih lepot, spoznavanje zgodovine, nove kulture ter seveda kulinarike.

Alex in Sindy sva popotnika in potovalna vlogerja, poznana pod vzdevkom Ponč & Sonč, ki sva še pred poletjem kupila poceni letalske karte, rentala avto in pobegnila v toplejše kraje!

Majhna država nama je najprej postregla s kaosom! Vožnja po »napačni« strani ceste, ozke poti in nori domačini so poskrbeli za pravo mero adrenalina. Po uvodnem šoku pa naju je Malta sprejela z odprtimi rokami. Dežela je prepletena s pestro zgodovino, kjer se je močno zasidralo krščanstvo. To se odraža ne le v arhitekturi, pač pa tudi v številu cerkva, ki so kar posute čez to otočje. Na senco pod borovci ravno nisva mogla računat, sva pa zato uživala v skakanju s pečin in klifov v azurno morje. Iz prečudovitih plaž naju je najin mali avto vodil po vijugastih cestah od mesta do mesta. Na poti mimo pisanih čolnov, starodavnih cerkva in kamnitih hiš pa nisva zamudila priložnosti, da poskusiva tradicionalno malteško hrano.

Pridružite se razburljivem raziskovanju trdnjav, podzemnih rovov in katakomb, ne uidejo pa nam niti naravne znamenitosti, Hollywoodski filmski seti in glavno mesto Valletta.

Vljudno vabljeni na potopisno predavanje!

Zaradi dobrega obiska predavanj v online obliki lansko sezono, bomo tudi letos nadaljevali z enako organizacijo, tj. preko platforme Zoom in Facebook strani. Udeležba na predavanjih je brezplačna. Dostop do Zoom-a je možen preko povezave: https://us02web.zoom.us/j/85378042284
Se vidimo torej 6. 6. ob 19.00 na še zadnjem potopisu te sezone!☀️