Potopisno predavanje: TRANSSIBIRSKA ŽELEZNICA – OD MOSKVE DO PEKINGA

Že samo ime pove veliko. Več kot 7600 km dolgo potovanje z vlakom pričnem v Moskvi, prestolnici vsemogočne Rusije. Po ogledu Rdečega  trga, Kremlja in katedrale Sv. Vasilija se usedem na vlak in podam na 5 dni dolgo vožnjo do Mongolije. Da mi na vlaku ni bilo dolgčas, so poskrbeli sopotniki: norveška brata in skupina ruskih profesorjev, s katerimi smo se vsak večer dolgo v noč zabavali.

Po petih dneh vožnje z vlakom prispem v Ulan Bator, glavno mesto te ogromne države in to ravno v času Naadama, najbolj znanega mongolskega festivala, ki ga nekateri imenujejo tudi nomadske olimpijske igre. Lokostrelstvo, konjske dirke in rokoborba so trije najpomembnejši mongolski športi.

Nato se ponovno usedem na vlak in pot nadaljujem proti Kitajski prestolnici Peking. Tja pridem ravno v času olimpijskih iger. Ogledam si Prepovedano mesto in Kitajski zid. Iz Pekinga nadaljujem potovanje proti Xian, kjer me fascinirajo svetovno znani glinasti vojščaki. V Chengdu me očara park z očarljivimi in prisrčnimi pandami in velika Buda. Potovanje končam v gospodarskem središču Kitajske-Šanghaju.

Zaradi dobrega obiska predavanj v online obliki lansko sezono, bomo tudi letos nadaljevali z enako organizacijo, tj. preko platforme Zoom in Facebook strani. Udeležba na predavanjih je brezplačna. Dostop do Zoom-a je možen preko povezave: https://us02web.zoom.us/j/85378042284
Se vidimo torej 21. 3. ob 19.00 na enajstem potopisu nove sezone!🚄