Potopisno predavanje: ZANZIBAR

Zanzibar je otok mnogih obrazov. Katerega bo pokazal, je odvisno od vsakega obiskovalca, prav vsi obrazi pa so nasmejani do ušes. Obiskovalce željne počitka in luksuza bodo za svoje zidove in na privatne plaže z veseljem sprejela številna letovišča in ponudniki organiziranih turističnih izletov. Tiste, ki so željni malo bolj pristnih nasmehov, pa vabijo številne vasice in lokalci ki živijo v njih – daleč od turističnega šundra.
Na fotografski odpravi je Zanzibar raziskal Nejc Draganjec (wandergraphy.com) – mednarodno nagrajeni popotni fotograf, ki nam bo na fotopisu razkril skrivnosti starodavnih gozdov, odročnih koralnih atolov, pa tudi bolj ali manj znanih mest Zanzibarja. Za piko na i pa nam bo dal vpogled v privatna življenja prebivalcev saj je bil povabljen na čisto pravo tradicionalno zanzibarsko poroko. Zakulisje odročnih vasi, ki običajno obiskovalcu ni dostopno.
Zaradi dobrega obiska predavanj v online obliki lansko sezono, bomo tudi letos nadaljevali z enako organizacijo, tj. preko platforme Zoom in Facebook strani. Udeležba na predavanjih je brezplačna. Dostop do Zoom-a je možen preko povezave: https://us02web.zoom.us/j/85378042284
Se vidimo torej 21. 2. ob 19.00 na devetem potopisu nove sezone!🌊