ZBRANIH 11.000€ ZA DRUŽINE V STISKI

Za nami je že 12. izvedba Dobrodelnega marca, ki se je zaključil več kot uspešno, skupaj smo zbrali kar 11.000€ za družine v stiski in s tem zneskom podrli naš rekord!  Ta neverjetni znesek bo v naslednjih mesecih doniran preko platforme Truhomalokalnim družinam v stiski. Celotnemu poteku boste lahko sledili na njihovi spletni strani. Vsega skupaj je Dobrodelni marec 2024 obsegal štiri dogodke. Prvo nedeljo v mesecu smo projekt otvorili s turnirjem v odbojki, naslednji teden smo se okrepčali s tržnico slaščic, tretji vikend smo hodili na Sv. Primoža, mesec pa zaključili s koncertom Kvatropircev v Domu kulture Kamnik.

 

TURNIR V ODBOJKI

V nedeljo, 3.marca, smo se aktivisti  Študentskega kluba Kamnik  zbrali v Športni dvorani Kamnik in se pripravili na sprejem šestnajst odbojkarskih ekip iz celotne Slovenije. Skozi dogajanje nas je popeljal karizmatični povezovalec Uroš Bitenc, ki je s svojo nalezljivo pozitivno energijo prispeval k prijetno tekmovalni atmosferi. Da smo bili vsi ekipa, navijači in po odigranih tekmah še igralci odeti v enake barve, je poskrbela tiskarna Aida. V času turnirja so se igralci prišli v zameno za dobrovoljni prispevek okrepčati v naš “chill-out kotiček”, ki je bil tekom celega turnirja bogato obložen s prigrizki in pijačo za kar gre zahvala našim donatorjem  Nektar natura, Isa kombucha, Redbull, Pekarni Pečjak ter pivovarni Meninc in prodajalnici piva Pr’ Debeluh. Denar za dobrodelne namene smo zbirali tudi na srečelovu, lep spomin pa so sodelujoči in obiskovalci lahko shranili s fotografijo iz fotoboxa, ki ga je omogočil Fotkar.si. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas prišli podpret, še posebej pa vsem odbojkašem, podjetjem, ki so napolnila naše srečke in chill out kotiček, Fotkar – Foto stojnica za foto stojnico in komentatorju Urošu Bitencu za povezovanje zadnjih dveh tekem! Turnir v odbojki smo uspešno zaključili saj smo s prijavami ekip, prodajo srečk in prostovoljnimi prispevki zbrali že 2544 € za družine v stiski!

 

TRŽNICA SLAŠČIC

Na soboto 9. marca je sledila Tržnica slaščic, kjer je v središču Kamnika dišalo po sladkih dobrotah, ki so jih pripravile naše članice in prostovoljci. Postavitev stojnice nam je omogočila Občina Kamnik, za peko slastnih dobrot pa je zasluženih kar 10 prostovoljk, poleg njih tudi Ana iz Leana sweets in Hana – Sweet dreams by Hana. Imeli smo nekaj smole saj je bil ta dan v znamenju padavin, a nas tudi dež ni mogel ustaviti. Na drugem dogodku dobrodelnega marca smo s prostovoljnimi prispevki zbrali še 965 € za kamniške družine v stiski.

 

POHODI NA SV. PRIMOŽA

Tretji vikend v marcu smo preživeli v prijetni atmosferi na Svetem Primožu. V soboto dopoldne so taborniki roda Bistriških gamsov pekli palačinke, najmlajši pohodniki pa so lahko oba dneva na poti do vrha iskali skriti zaklad. Prvi dan smo kljub slabemu vremenu zaključili v prijetnem vzdušju z nastopom skupin Cherry Flavoured in Before time. V nedeljo so dogajanje popestrili trije ansambli, in sicer Ansambel Luka Razpotnika, Ansambel Roka Kastelca in Ansambel Jutro, ki so začeli igrati po sveti maši. Vsi pohodniki so se lahko okrepčali z odličnim golažem, ki nam ga je prijazno pripravila Gostilna Repnik. Tudi na Primožu smo imeli bogat srečelov, ki so nam ga omogočili številni donatorji. Tekom vikenda smo zbrali kar 2.080 evrov prostovoljnih prispevkov, od zbranih podpisov pa je podjetje Calcit prispevalo še dodatnih 500 €. Posebna zahvala gre Petru Uršiču, oskrbniku koče na vrhu Svetega Primoža, ki nam vsa leta z veseljem priskoči na pomoč.

 

SPLETNA DRAŽBA

Tekom Dobrodelnega marca je potekala tudi spletna dražba treh dresov s podpisi nogometašev, ki so poželi veliko zanimanja med najbolj gorečimi navijači. Drese nam je priskrbel Nogometni klub Domžale, z dražbo pa smo zbrali skupno 145 €.

 

ZAKLJUČNI KONCERT

V četrtek, 28. marca, se je odvilo še zaključno dejanje Dobrodelnega marca – Dobrodelni koncert s Kvatropirci, ki so polno dvorano Kulturnega doma Kamnik popeljali v glasbeni svet harmonije in vsem skupaj pričarali nepozaben večer, poln topline. Nastopajoče je naša zgodba tako ganila, da so se odpovedali honorarju za svoj nastop, za kar smo jim neizmerno hvaležni! Z zaključnim dogodkom smo uspeli zbrati okrog 5.000 €. Po koncertu je sledila še odlična pogostitev Gostilne Repnik, kjer smo ob dobri hrani in pijači delili vtise o dobrodelnem dogajanju skozi pretekli mesec.

 

Tudi letos smo moči združili z Ano Lukner, ustanoviteljico Anine zvezdice, in njeno ekipo. Vsa zbrana sredstva bodo predana prek njihove dobrodelne platforme Truhoma. Celoten potek donacije, od našega nakazila, do takrat, ko bo posamezna družina prejela paket hrane ali higienskih pripomočkov, bo, kot lani, sledljiv na njihovi spletni strani, delili pa ga bomo tudi na naših družbenih omrežjih. Sredstva bodo namenjena v prvi vrsti za nakup paketov hrane in higienskih pripomočkov, če jih bo dovolj, pa še za plačilo položnic nujnih življenjskih stroškov.

💙💙💙💙

Za konec se iskreno zahvaljujemo vsakemu posamezniku, ki je daroval, vsakemu prostovoljcu, ki je prispeval svoj čas, in vsaki organizaciji, ki je podprla naše prizadevanje. Vsak prispevek šteje in vsak prispevek je naredil razliko. Posebej se zahvaljujemo še podjetjem Calcit, Rodex, TONI INOX d. o. o., KIK-štarterju, Obrtni zbornici Kamnik, Centralni čistilni napravi Domžale in podjetju RC Projekt, ki so prispevali finančne donacije. Še enkrat hvala tudi dobrodelnim in srčnim Kvatropircem! Ponosni smo, da smo zopet dokazali, da skupaj zmoremo več!

 

Več utrinkov iz dogodkov Dobrodelnega marca 2024 si lahko pogledate na naši Facebook strani ali Instagram profilu.

ZBRANIH 11.000€ ZA DRUŽINE V STISKI