ZBRANIH 7300 € ZA DRUŽINE V STISKI!

Na Študentskem klubu Kamnik je bil mesec marec že enajsto leto zapored dobrodelno obarvan. Pri projektu, ki je na klubu že prerasel v tradicijo, smo se letos prvič povezali z organizacijo Truhoma, da bi z zbranim denarjem pomagali okoliškim družinam v stiski. Vsega skupaj je Dobrodelni marec 2023 obsegal štiri dogodke. Prvo nedeljo v mesecu smo projekt otvorili s turnirjem v odbojki, naslednji teden smo se okrepčali s tržnico slaščic, tretji vikend smo hodili na Sv. Primoža, mesec pa zaključili s koncertom slovenske tribute glasbene zasedbe ABBA Mia v Domu kulture Kamnik.

 

TURNIR V ODBOJKI

V nedeljo, 5. marca, smo se aktivisti Študentskega kluba Kamnik že navsezgodaj zbrali v Športni dvorani Kamnik in se pripravili na sprejem desetih odbojkarskih ekip iz celotne Slovenije in ene s Hrvaške. Ko smo bili zbrani vsi, se je po uvodnem nagovoru letošnje vodje projekta Dobrodelni marec, Ane Kenda, turnir okoli devete ure zjutraj lahko začel. Med tekmami so se igralci prišli v zameno za dobrovoljni prispevek okrepčati v naš “chill-out kotiček”, ki je bil tekom celega turnirja bogato obložen s prigrizki in pijačo, v času kosila pa celo s hot dogi. Denar za dobrodelne namene smo zbirali tudi na srečelovu, lep spomin pa so sodelujoči in obiskovalci lahko shranili s fotografijo iz fotoboxa, ki ga je omogočil Fotkar.si. V finalu turnirja, ki smo ga dočakali v že večernih urah, sta se pomerili ekipa ŠD Preserje in ekipa Mik Mik, dogajanje pa je za nas komentiral radijski voditelj Uroš Bitenc. Tekma je bila napeta, a tokrat so bili nepremagljivi odbojkaši ekipe Mik Mik. Uspešen dan smo zaključili s sladkanjem s preostalimi slaščicami in skupinskimi fotkami. S turnirjem v odbojki smo zbrali 1194 €.

 

TRŽNICA SLAŠČIC

Ko je bil teden naokoli, smo se študentje v soboto, 11. marca, s svojo stojnico pridružili kamniški tržnici, kjer smo v dopoldanskih urah ponujali doma narejene slaščice v zameno za prostovoljne prispevke. Pred dogodkom smo organizatorji sladice zbrali in jih nekaj mešano zapakirali v škatle, tako da je bilo v vseh nekaj za vsak okus, nekaj pa jih je bilo na stojnici na voljo tudi posamično. Na tržnici smo pritegnili veliko pozornosti in zanimanja obiskovalcev, dobrodelni fond Študentskega kluba Kamnik pa se je tistega dopoldneva povečal za kar 1151 €.

 

POHODI NA SV. PRIMOŽA

Predzadnji vikend v marcu smo organizirali pohode na Sv. Primoža nad Kamnikom. Pohodniki so se na vrhu lahko podpisali v našo knjigo podpisov in darovali prostovoljne prispevke v našo skrinjico. Dogodek je potekal kar 48 ur, od petkovega do nedeljskega popoldneva, cel ta čas pa smo bili na vrhu prisotni aktivisti kluba. V soboto dopoldne so se nam na Sv. Primožu pridružili kamniški taborniki, ki so na poti pekli palačinke, glavno dogajanje pa se je odvijalo zadnji dan pohodov, v nedeljo. Na vrhu smo stregli golaž in prodajali srečke, najbolj energični pa so lahko zaplesali ob spremljavi Ansambla Lesarji, Ansambla Roka Kastelica in Ansambla Gregorja Kobala, ki so bili z nami čez cel dan. Naš Sv. Primož nad Kamnikom je bil v tem vikendu osvojen kar 975 krat, skupaj s prostovoljnimi prispevki in srečelovom pa je skupna vsota zbranega denarja nanesla na kar 1851 €.

 

ZAKLJUČNI KONCERT

Dobrodelni marec smo tudi letos zaključili z dobrodelnim koncertom v Domu kulture Kamnik. V petek, 24. marca, smo se ob 19. uri organizatorji in aktivisti kluba ter ostali obiskovalci zbrali v dvorani kulturnega doma, kjer nas je nazaj v času popeljala ABBA tribute skupina ABBA Mia z njihovimi največjimi hiti, ob katerih se je lahko redko kdo zadržal, da jih ne bi z njimi prepeval ali celo zaplesal. Koncert je trajal dvakrat po 45 minut, vmes pa smo poslušali govor predsednice kluba Maje Toni, organizatorjev ostalih dogodkov Dobrodelnega marca in kamniškega župana gospoda Mateja Slaparja. Po koncu uradnega dela je sledilo še druženje ob pogostitvi, ki nam jo je dobrodelno pripravila Gostilna Repnik. S prodanimi vstopnicami, katerih kupnina bo v celoti prišteta v dobrodelni fond, in prostovoljnimi prispevki ob pogostitvi smo na koncertu zbrali 1854 €.

 

Vsoti naštetih zneskov gre prišteti še vsoto donacij podjetij, ki so se odločila podpreti našo dobrodelno akcijo. Calcit, Toni inox, Rodex Peugeot, Avto Krka, RC Projekt in Provent so skupaj prispevali še 1250 €. Tako je vsota vseh sredstev, zbranih z letošnjim Dobrodelnim marcem, lepo zaokrožila znesek 7300 €.

Dobrodelni marec 2023 pa nam ne bi uspel tudi brez pomoči naših sponzorjev. To so bili letos Tiskarna Aida, Amicus, Argeta, Bahne, Beletrina, Belife kombuča, Cedevita, Cocta, Delavska hranilnica, DoReWe, Energy escape room, Eterika, ETI elektroelement, Fotkar, Jaz pa pojdem – slovenski izletnik, Kinvital, Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Leana sweets, Lena vas spedena, Slaščičarna Lenček, Pivovarna Meninc, Natureta, Netscroll, Novatex, OMV, Pekarna Pečjak, Pekis, Pro emba, Repnik gostilna in penzion, Rodex, Sweet dreams by Hana, SWY, Športni klub Feniks, E-študentski servis, Terme Snovik in Tropik sadje in zelenjava.

 

Dobrodelni marec je daleč največji in najvplivnejši dogodek, ki ga organizira Študentski klub Kamnik, kar za nas kot organizatorje pomeni več mesecev priprav, dogovarjanj, usklajevanja in odpovedovanja. Želimo si biti vsako leto boljši in dati vse od sebe, da do družin v stiski pride čim več pomoči. Tudi letos smo ponovno dokazali, česa smo zmožni, ko za dober namen stopimo skupaj in mislimo na druge. Jasno je, zakaj to počnemo že enajsto leto zapored. Lepi spomini na doživetja z letošnjih dogodkov pa se počasi že umikajo načrtom za Dobrodelni marec 2024, saj se ga vsi že zelo veselimo.

💙💙💙

Študentski klub Kamnik bomo celotni znesek, ki smo ga v sklopu dogodkov z vašo pomočjo zbrali, namenili dvaindvajsetim lokalnim družinam v stiski. Naslednje tri mesece bomo prek platforme Truhoma odprli različne projekte ter z donacijo za nakup paketov hrane in higienskih pripomočkov pomagali družinam prebroditi mesec in tako pomagali na trajnostni način. Donacije družinam boste lahko spremljali na njihovem Sledilniku donacij – orodju, s katerim dokazujejo 100% transparentnost, sledljivost in trajnost. Ob koncu projekta bomo zbrali njihove izjave in jih podelili z vami, zato nas spremljajte še naprej!

 

Več utrinkov iz dogodkov Dobrodelnega marca 2023 si lahko pogledate na naši Facebook strani ali Instagram profilu.

ZBRANIH 7300 € ZA DRUŽINE V STISKI!